dilluns, 31 d’agost del 2009

La Geográfia del Pa

De l´obrador dels Fornes catalans surten tantes varietats que resulta impossible de llistar-les totes.Fruit d´una rica tradició gastronòmica mediterrània com d´una cultura arrelada segles enrere, les especialitats forneres i pastisseres permeten disposar, en la pràctica, d´un producte diferent per a cada ocasió.Gairebé , un per cada dia.
Avui començarem per la BAGUET TE
La Baguette és, de manera evident , una varietat popular de pa.
Aquesta peça omnipresent a tots els forns és l´estrella del Pa Blanc.La popular baguette promocionada arreu, s´ha convertit en el pa més corrents dels temps moderns.
Malgrat la venen també a les gasolineres.
El seu èxit s´explica per la crosta cruixent i la seva molla regularment alveolada.

Peça allargada i estreta que, amb un pes d´un quart de quilo , arribar a fer fins a 70 cm.
És un model importat de París.

Per Fer Bon Pa, Dotze hores s´hi ha D´estar

2 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Hola!
A mi m'agrada més el pa de pagès, però a vegades també n'agafo alguna. Això sí, de la fleca, no d'altres llocs
Bloc pa amb oli i xocolata

ELS PEIXOS ha dit...

A peu coix
Ara ja ni ha a les gasolineres, però to tenim que caure amb tot això, no te res a veure amb el pa del Forn.
A mi també m´agrada el pa de pagès amn tomàquet i oli del més bo.
Fins aviat.

Related Posts with Thumbnails