dimarts, 13 d’octubre de 2009

Els Panellets

Que tal , com esteu ??
Em sap greu , fer-vos aquest lió, però no se posar el Pa en el bloc del Peix...
Perdoneu les molèsties
Estem fen els Panallets.






Els panellets són un dolç típic de Catalunya que tradicional ment es prepara en la festivitat de la castanyada (el dia de Tots els Sants, 1 de novembre). Es fan de pasta dolça a base sucre, ametlla crua mòlta, ou perquè tingui una teixidura més esponjosa. Avui dia existeix una àmplia gamma de panellets: el de coco, xocolata, cafè, codony, etcètera. Els panellets daten del segle XVIII, quan s'usaven com menjar beneït per a compartir després de les celebracions religioses .
Els ingredients


1/2 Kg d´ametlles en pols.
350 gr. de sucre
150 d´aigua mineral
1 clara
200gr .de pinyons
200 gr de codonyat
200gr de coco ratllat
2 rovells.

la preparació de la pasta mare
Mesclar dins una cassola prou ample el sucre i l´aiugua , arrencar el bull per convertir-ho en xarop.
Abocar-hi les ametlles en pols i no parar de remenar continuament fins a fer una pasta lligada que es desprèn de les parets uns 2 minuts.
Apartar del foc i deixar refredar .Incorporar a la mescla la clara d´ou sense muntar, remenant bé. Deixar reposar la pasta unes 2 hores a la nevera.
La preparació i la cocció dels Panallests
Partir la pasta mare en tres parts:
Per als de Pinyó: D´una de les parts de pasta , formar boles petites i regulars i arrebossar-les amb els pinyons. La pasta mare és prou enganxosa per retenir els pinyons ben enganxats. Col.locar-los en una plàtera de forn, sobre paper de fornejar siliconat i pintar-los amb el rovell d´ou , mesclat amb sis gotes d´aigua. Fornejar a 200º, pocs minuts; només el temps de daurar els pinyons amb un color ben agradable i deixar l´interior ben tendre.
uns 6m. de forn.

7 comentaris:

BuenasMigas. ha dit...

Estimada, després de llegir això, em vénen de gust ara mateix aquests panellets amb una copeta de mistela. Per cert, on està la teva fleca i la teva peixateria??? Si no estàs massa lluny de casa, t' aniria a veure. Un petó, reina.

Mercè ha dit...

Ja esteu fent panallets?? :)
I com els guardeu fins la castanyada??!!
Petons!

vacapaca ha dit...

Hola!! que poquito queda ya!! que ricos! a mi los que más me gustan son los de piñones ... con respecto a las fajitas ... no tengo perdón, pero las compro hechas ... un día me ánimo y las hago yo!! Un beso! Montse.

Sílvia A. ha dit...

Quins panellets!! tinc unes ganes que arribi la castanyada aquest any per fer molts de panallets!!! ve la familia i els hi agraden molt...

ELS PEIXOS ha dit...

BuenasMigas
La fleca de la meva "sogra"esta a Vilanova del Vallès.La peixateria de la meva familia, també.No se si estas molt lluny...
Adéu i fins aviat.

Mercè
Tu si que crec que estas molt lluny.....
Ara ja en coem uns quants i si en tenim molts , congelem el panellet cru i a poc a poc els anem treien i coent.
Fins aviat maca.
Vacapaca
A mi también , los de piñones y unos de chocolate muy buenos.
Lo pensé , cuando las hagas ja explicarás como se hacen.
Muchas gracias guapa.

Silvia
Hola maca!!
Faltan les fotos de cuits , encara no en tinc de macas , ja les penjaré en un altre post.
Fes.ne de xopcolata que son boníssims.
Fins aviat.

Vituts ha dit...

hola Dolors per casualitat he mirat aquest bloc i he vist que has penjat la recepta dels panellest, em va perfecta ja que aquesta any tornaré a fer uns quants ... no gaire que ja saps on es posen tots ...

Un petó

Ah!!!! per cert he llegit el teu correu electrònic, però no he pogut contestar ....

ELS PEIXOS ha dit...

Virtuts
Tu rai que et treus de seguida els kgs!!!
Tu ja en saps de fer panellets , et surten boníssims..
Adéu guapa.

Related Posts with Thumbnails