Recepta per el Sr Pi
El pare de la Txell i el sogre d´en Kike , tot dos de La Cuina Vermella.
Els Xuixos de Girona semblen una mena de bunyols, encara que amb la forma de croissants.Són com bunyols per la seva textura i la crosta mat, dolça i ensucrada, amb els quals comparteixen el procés final de fabricació a la fregidora.Però aquestes peces són més grans i estan farcides de crema , la qual cosa millora el sabor dels bunyols.En tot cas, són un postre excel.lent si es vol acabar un bon àpat, però també es pòpden menjar per esmorzar.
No es una especialitat complicada ni que vulgui un llarg temps de fabricació.De vegades, quan més breu,és doblement bo.
MASSA
140g, aigua
40g llevat
200g, farina de força
Pasteu durant 5 minuts i dexeu fermentar fins a triplicar-ne el volum.
100g, llet en pols 26%
40m. temps de fabricació.
2 ous
300g aigua
800g farina panificable
300g de greix de porc
26ºC temperatura final massa.
25 m. Temps de pastat
Temps de repòs:
30m. en fred sense greix
30m. en fred amb greix
70gr. cada pesada.
30 peçes
PESEU els ingredients. Pasteu fins aconseguir una massa elàstica.
Un cop la massa hagi reposat a la nevera, esteneu- la i poseu-la damunt del greix i doneu-li a intervals 3 o 4 plecs senzills.Torneu-la a col-locar a la nevera tapada amb un plàstic.
Estireu la massa com si anésiu a fer croissants d´uns 70 grams, però més ample del que és habitual.
Poseu en el centre del triangle i en la seva part ampla un farcit de crema.
poseu a fermentar en llaunes olioses.
Un cop fermentats, però no gaire, fregiu a 160º i reboseu-los amb sucre en gra.
Recepta del llibre Pans i pastes catalans
Pierre Pairot
3 comentaris:
Ara si que m'has robat el cor. Engrescaré algú per fer "xuxos" que bons que eren!
Me'ls apunto a la llista d'espera del bloc.
bloc pa amb oli i xocolata
A peu coix
Si no els vols fer ja saps on trovar-los.
Fins aviat.
A la propera, els prepararé seguint la teva recepta! :)
Ja en tinc ganes de menjar! ;)
Petons!
Publica un comentari a l'entrada