diumenge, 21 de febrer del 2010

Pa amb oli , Pa amb tomàquet mallorquí.


Hi posat olives verdes peró poden ser negres, hi ha tonyina , ells hi posen embotit de les Illes i també falta pebrot verd picant.

Això vol dir Pa amb tomàquet amb Mallorquí

A Mallorca a part de les ensaïmades i de la sobrassada també fan un Pamboli amb tomàtiga impressionant.
A Montuïri( MALLORCA) varam trobar una especie de restaurant , que només feien pa amb oli que per nosaltres és el pa amb tomàquet, hi posant tota classe d´embotits fets de la terra, camaiot , o be de formatge, tot es fred no hi ha res calent.Ho serveixen amb olives per sobre el pa i un bitxo ben picant , una beguda i un prostre.Només hi ha per sopar o dinar això.Pa amb tomàquet , olives , beguda i prostre que només son gelats.Hi ha una cua per menjar impressionant, i és on hem menjat més bo i més a gust.
Ingredients
per una persona
2 llesques de pa de Pagès, 1 tomàquet ben madur, oli d´oliva , sal.
vinagre de vi de bona cali tat ( opcional)
6 o 8 olives negres grosses .
2 cullerades de tàperes.
El pernil o el embotit que os agradi o formatge si voleu.
A Mallorca tenen un bull sec boníssim ( cama iot)
També podeu posar sobrassada picant o normal, ami m´agrada que piqui.
Allà hi posant sal al pa , perquè ells fan el pa sense sal, però el que tenim aquí no fa falta posar-hi sal perquè el pa ja en porta.
Un pa de pagès que sigui gros , que la llesca sortí grosseta i si pot ser ben bo.
Com aquest, per exemple:
Preparació
En podeu fer una així:
Torrar la llesca de pa, tallar el tomàquet a rodanxes i posar-ho per sobra el pa.Posar-hi sal i oli d´oliva.Podeu posar una mica de vinagre.tallar les olives negres amb tros sets petits, i barreja amb les tapares.Tot això és posa per sobra el tomàquet i el pa.
Un altre pot ser , sucar el pa amb tomàquet com ho fem aquí , posar sal i oli, i per sobra posar el que vulguem més les olives negres senceres i un pebrot verd que sigui ben picant.Una ampolla de cava que estigui ben gelada i a dormir.
Que os aprofiti.

Related Posts with Thumbnails