El tortell
és una altra de les elaboracions típiques de la reposteria catalana.Per a moltes generacions , aquests pastissets s´han convertit en les postres obligades dels diumengues .
S´elabora a les comarques de la Catalunya Nord i té un aspecta daurat i un gust dolcenc.
Ingredients
20gSal
1kFarina
100gSucre
60gllevat
120gAnís en gra
520gAigua
160gmantega
temperatura final de la massa 24º
Temps de pastat 16m.
Temps de repòs 60m.
Pesades 250gr
8 peçes
Boleig i repòs 15m.
Temps de ferment 70m.
Temps de cocció 15m.
Vapor abans d´enfornar
Preparació
Peseu els ingredients.L´anís es posa en remull i després es renta amb aigua que després es filtra i s´utilitza per el pastat.
Pasteu els ingredients.Afegiu l´aigua de mica en mica .Incorporeu la mantega 4 min. abans d´acabar el pastat .
Repòs d´una hora .
Feu porcions i bolegeu fortament.
Doneu forma de corona , aplaneu.Daureu i talleu despreés de la fermentació, que es perllongarà d´1 a 1,30 hores a temperature ambient.
Ensucreu amb sucre en gra o en pols abans de coure a foc mitjà.
diumenge, 21 de febrer del 2010
Tortell d´anís
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
nena pero que chulo si tienes de todo un beso guapetona y un saludo para el panadero
Publica un comentari a l'entrada