dissabte, 19 de setembre de 2009

Borrachuelos Borraxos

 La cuina és la protagonista dels Nadals en qualsevol lloc d'Espanya, però a Andalusia adquireix un protagonisme especial quan s'acosten aquestes dates. Famílies senceres es reuneixen en ella per a cuinar els tradicionals borrachuelos, unes postres l'elaboració de les quals marca l'inici del nadal.
Són com els pestinyos també , però aquest  no porten vi.
BORRACHOS O BORRACHUELOS


Ingredients per a 4 persones
1 taza d´oli d´oliva
la pell de una taronja

5 gr d´anís
3gr de ajonjolí
100gr de vi blanc
2 cullarades de suc de taronja
retlladura de la pell de taronja
5g de canyella en pols
cazalla
500 g de farina
oli d´oliva per fregir

per fer l´almivar 1 gotet d´aigua i 300gr de mel si pot ser de taronja.

Preparació-.
En una paella escalfar el oli amb la pell de la taronja i quan estigui torradeta treure-la del foc i a poc apoc afegir-hi els anisets i el ajonjolí ; deixar-ho calen tet.
Afegir-hi el vi , el suc de la taronja , la ratlladura de la pell , la canyella i la Casalla.Barreixa bé i anar afegint la farina poc apoc i vigilar que no es facin grumolls fins que quedi una pasta compacta.
Enfarinar un tros de marbre de la cuina per poder-ho treballar , agafar boles de massa , treballar-les amb un rodet fins que quedin fines i poder-les enrotllar.
En una paella amb molt d'oli calent , fregir -les fins que quedin d'oradetes.Treurels posar-los amb un paper de cuina .

En un vol posar a bullir l'aigua i afegir-hi la mel fins que quedi almívar.
Banyar els borrachuelos ( no si si té traducció en català) en el almívar i deixar refredar.Després si pot posar una mica de sucre si es vol o també es pot posar sucre en contes del almívar de mel.
cuina mediterrània

14 comentaris:

Virtuts ha dit...

Hola Dolors, vols dir que amb tant d'alchol no s'ha d'agafar una mitjana trompa, per descomptat han d'estar molt bons ...

Petons

ELS PEIXOS ha dit...

Virtuts
Com esteu ??
Si només s´agafa mitjana la trompa ja va bé , malament aniría que s´agafes grossa.
A tu segur que t´agrade´n.
Vins aviat.

NENALINDA ha dit...

Ummmmmmmmm esos borrachuelos borraxos se ven de muerteeeeeee , me guardo la recetuqui que a este pazo no voy a coger po la puetaaaaaa.
Bicos mil wapa.

ELS PEIXOS ha dit...

Nenalinda
Si no tienes tiempo de hacer todo esto con lo que trabajas en tu blog!!!
Eres una trabajadora nata, guapa..un post cada dia y quieres que te sigamos,,yo no doy abasto contigo ,je,je..
Un beso guapa

ELS PEIXOS ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ELS PEIXOS ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ELS PEIXOS ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ELS PEIXOS ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Mercè ha dit...

Dolors, no coneixia aquests dolços. Però pel meu gust, massa licor. Tot i que, de ben segur que a més d'un els hi encantarà! ;)
Petons!

ELS PEIXOS ha dit...

Mercè
Que tal maca com estas??
Aquest dolços son d´Andalusia , ho fan molt per Nadal.
Una abrasada.

The kiwi kitchen ha dit...

Vaya pinta estos borrachuelos con esa salsita saliendo por todas partes, parecen super esponjosos!
Besos,
Nuria

ELS PEIXOS ha dit...

The kiwi Kitchen
Encantada de conocerte Núria.
Gracias por visitarme.

fem un mos ha dit...

Com que els borratxos ( de pastisseria esta clar) m`encanten, aquets els faré abans de Nadal per provar-los
Petons

ELS PEIXOS ha dit...

fem un mos
Aquest s´esemblen als pestinyos , no si si els coneixes..

Related Posts with Thumbnails