diumenge, 13 de setembre del 2009

PAPAJOTES

Els paparajotes són unes postres típiques de l'horta murciana fets amb fulles de llimoner recobertes amb una massa feta bàsicament amb farina i ou que es fregeixen i es espolvorean amb sucre i canyella. No han de confondre's els paparajotes, típics de Múrcia, amb els papajotes, típics de Jaén. Sol ser un dels plats més demandats pel públic en les cridades barraques (merenderos urbans, inspirats en les antigues cases llauradores de la zona, que despatxen menjar huertana a preus populars) instal·lades per tota la capital del Segura durant les Festes de Primavera.
El PAPAJOTES , és com un bunyol però fet amb papata , ni han que no hi posen patata.
Ingredients per a 4 persones
4 patates mitjanetes,
1/2 Kg de farina
2 cullaradetes de llevat
6 ous
retlladura de llimona
1/2 litre de llet
oli d´oliva
per fregir-los 
la pell de la llimona
i canyella amb pols.
Preparació
Rentar les patates i posar-les a bullir senceres a una olla amb aigua fins que s'estovin .Treure la pell i passar- les per el passa-pure.
Agafar un bol gran i posar- hi el puré de patata , a poc a poc afegir-hi la farina , el llevat , els ous batuts , la ratlladura de la llima i la llet fins que quedi tot molt remenat i quedi una massa consistent .
Formar borletes mitja netes i posar-les a una bandeja.
Prepara una paella amb oli molt calent , fregir la pell de la llimona , retirar-la i ja podeu fregir las boles poc a poc fins que quedin dauradetes.
Posar las borletes sobra paper per que no agafin molt d´oli.
En un vol , ajuntar el sucre i la canyella i tirar-ho per sobre.
llibre , la cuina mediterránea

5 comentaris:

Virtuts ha dit...

Que bons!!! si tinc temps algun estona els faré, encara que per a la dieta no interessen .... però han d'estar molt bons!!!

Adeu

ELS PEIXOS ha dit...

Hola Virtuts!!!!
Son boníiissims!!!!
Mirat el próxim post que faré una altre cosa dolça.
Un petó.

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Tens uns blocs tant interessants.
M'encanta seguir els teus apunts.

ELS PEIXOS ha dit...

A peu coix
Tot això ja és cosa del home de la casa. Jo només faig fotos i escric.
Fins aviat.

Talita ha dit...

Qué hermosos! Sin duda deliciosos!

Related Posts with Thumbnails