dissabte, 28 de novembre del 2009

L´ultima part de Torrons de Nadal


Les Neules
Per fer les Neules
Ingredients
550 gr de farina
400gr de sucre
3 gemes d´ou
50 gr de mantega
un polç de sal
1´800 l.de llet
Aromatitzar amb vainilla , llimona o canyella , segons el gust.



Preparació
Es barreja la farina , el sucre , la sal i s´hi afegeixen quantitats de llet per aconseguir una pasta cremosa que no faci grumolls. Després hi posarem les gemes i la mantega que prèviament haurem desfet escalfant-les sense que arribint a bullir.
Un cop tot ben afinat hi afegirem la resta de líquid i l´aroma escollida .La dita pasta ens donarà una densitat lleugerament més espesa que l´oli.
Amb l´ajut d´un setrill especial per neules es dosifica una quantitat sobre la planxa ja prèviament escalfada a una temperatura aproximada d´uns 200º c .En poca estona , 1 o 2 minuts, tindrem la neula cuita i preparada per enrollar-la en un pal lleugerament cònic per facilitar la sortida .Aquesta operació s´ha de fer sempre abans que la neula es refredi del tot.

Aquí os mostro , unes quantes varietats de Turró , però encara en falta'n..









Les Crêpes
Ingredients
150 gr de farina
100 gr de sucre
100 gr de mantega
6 ous
1/2 litre de llet
10 gr de sal

Preparació
Es barrejen el sucre , la farina i la sal  amb 100 gr . de llet per aconseguir una pasta cremosa que no faci grumolls.Afegir després les gemes d´ou i la mantega desfeta que haurem escalfat prèviament sense que arribi a bullir.A continuació hi posarem la resta de la llet .la pasta resultant , que tindrà una espesor lleugerament superior a l´oli , quedarà a punt per confeccionar les crêpes.
Per coure-les utilitzarem una paella que haurem untat amb mantega . La posarem al foc i hi tirarem una mica de pasta procedint com si féssim una mena de truita , el més prima possible.
Aconseguirem això aclarint la pasta amb una mica de llet, a voluntat.
Amb les crêspes cuites poden fer-se infinitat de variacions , depenen de la imaginació de cadascun.


10 comentaris:

Eva Flores ha dit...

he vingut volant! el que m'hauràs de dir és on teniu el forn, a veure si tinc sort i és a prop de casa i puc venir a tastar-les.qué bones han de ser!
pt!

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Hola!
Espero venir a la teva botiga a buscar una barra d'aquests torrons.

ELS PEIXOS ha dit...

Eva
Si que estas a prop.Jo a la teva ciutat vinc molt sovint.
un petó.


A peu coix
Si vens pregunta per mi i et faré un regal, almeys una barra de pa perque la provis...

Virtuts ha dit...

Hola Dolors
No pot ser que posis aquestes fotos, jo no puc veure-les m'encanta tot el que hi ha, les neules són una passada, la xocolata ni t'explico i això que no sóc molt xocolatera, però veient aquest em vénen ganes de menjar i els torrons a qual més bo.
Adeu

ELS PEIXOS ha dit...

Virtuts
Nena , que no vas a dormir?' Demà vaig a andorra , no t´hi dit res perque era masa tard quan ho he decidit.
Penjo aquestes fotos per si t´animas a menjar algo , que estas molt prima, je,ej,
Fins demà.

Su ha dit...

Entroa veros y me gusta tanto todo

Un beso maca
Su

ELS PEIXOS ha dit...

Su
Es un placer .Ver un comentario tuyo es un lujo..
Muchas gracias guapa..

Paula ha dit...

Holaaaaaaaaaa!!! acabo de descubrir tu blog, no tengo palabras para decirte lo que me gusta. Me pongo como seguidora para no perderme absolutamente nada :)

Salu2. Paula

http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

Xisca ha dit...

Molts bons tots aquests torrons i les neules a mi m'encanten. Algun caurà a casa per aquest Nadal.

Moltes gràcies per a compartir-ho .

Una besada

Xisca

Xisca ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Related Posts with Thumbnails