dissabte, 21 de novembre de 2009

Torrons Nadal 2009


Que tal esteu ??
Com os vaig prometre ,continuo amb les receptes de Torrons, però primer os voldria ensenyar un regal que m'han fet i m'ha fet molta i.lució.
És el primer premi que tinc , i no se que tinc que fer de lo nerviosa que estic.
El premi m'ha la donat la meva amiga Lydia del bloc " Just a little bite"    http://justalittle-bite.blogspot.cole.
Moltes gracies Lydia per pensar amb mi .i Moltes gracies també a Nena linda que crec que és la autora de tot això.!!!!

Estic molt contenta.
En el bloc del peix hi posat a qui li faig jo el regal....
i elles ho tenen que fer a 5 persones més..



 Torró de Crema Cremada

Ingredients
400gr d´ametlles repelades crues, mòltes i reduïdes a farina.
400gr de sucre
100 gr d´aigua
50 gr de glucosa
75 gr de gemes d´ou
75 gr de llet condensada
ratlladures de llimona i un polç de vainilla

Preparació
prepararem un almíbar amb el sucre i l´aigua, afegint-hi la glucosa tant bon punt arrenqui el bull, continuant l´ebullició fins a 115ºC.
En un recipient apart tindrem preparada la farina d´ametlles , les gemes d´ou i la llet condensada .A aquests ingredients incorporareml´almíbar per tal d´arribar a fer una mescla ben fina i homogènia.Continuarem batent enèrgicament i en arribar a una temperatura d´uns 35º o 40ºC. ho posarem al motlle.
Passades 24 hores ho tallarem en barres que posades en forma horitzontal cobrirem amb una fina capa de sucre.Amb la pala de cremar ben roent cremarem aquesta capa de sucre, operació que repetirem a la superfície superior i posterior.


Massapà amb Fruites

Ingredients
600 gr d´ametlles crues repelades , mòltes i reduïdes a farina
320 gr de sucre
80 gr de glucosa
Ratlladures de pell de llimona
Fruita confitada en quantitat suficient i segons el criteri i gust del que elabora , si bé que el més correcte és un 25% .
La fruita més apropiada és la pell de taronja, les cireres i el meló vert.

Preparació
Amb el sucre i l´aigua prepararem un almíbar a 110º C. a qui haurem incorporat la glucosa en començar l´ebullició.Afegirem l´almíbar a la farina d´ametlles amb l´ajut d´un batedor , a més de les ratlladures de llimona , aconseguint una mescla homogènia.
Tindrem un motlle preparat en el qual hi posarem l´esmentada mescla quan aquesta arribi als 50 gr C intercalant la fruita i la pasta de manera que quedi estèticament vistós.
deixarem reposar 24 hores abans de tallar el motlle en barres ,operació que farem de forma que també tallem la fruita en perpendicular perquè es vegin totes les classes de fruites tal com es veu ala foto.

8 comentaris:

angeles ha dit...

nena quin escandol. dema mateix me arribo a el forn de pa del teu marit y en compro un parell, petons

Lydia ha dit...

jejeje no me des las gracias wapa, que te lo mereces :) tengo que probar tus recetas de turrones, ya te contaré. un bsito

ELS PEIXOS ha dit...

Angeles
Encara falten molts per fer...
una abrasada

LYdia
Te lo repito..Muchas gracias guapa , nadie antes me lo había hecho , tu has sido la primera.
También pondré Neulas i Crèpes.

Virtuts ha dit...

Hola guapa!!! per fi tinc de nou Internet !!!!!

Estic meravellada de tot el que has penjat al bloc, he fet un passeig ràpid i m'he quedat sorpresa. ara estes amb les receptes dels torrons .... uffff que bons, m'agrada moltíssim el de iema cremada i mantega per dins ...
Petons

Me'n vaig al dels peixos que tinc molta feina endarrerida ....

Adéu

ELS PEIXOS ha dit...

Virtuts
Hola maca , que no erets aquí quan discutiem , iema o gema ?? i en Jordi va dir ,,gema , pues és gema i no iema..
Demà en posaré unes quantes més i comensaré a penjar fotos del torrons.
Adéu guapa..

la vella carmanyola ha dit...

ooohhh! doncs no es pas difícil fer torrons!

Mira xiqueta m'has animat i aquest any me'ls faré jo els turrons.

Vaig a imprimir-m'ho!

Mai ha dit...

Noia quina feinada oi? jo he de dir que no en sóc massa de torrons però els dos homenots de casa no perdonen així que amb aquesta recepta de confiança no puc estar-me de fer-ne.
ja et diré com ha anat.
molts petons i gràcies per compartir-la amb tots nosaltres.
mai

ELS PEIXOS ha dit...

la vella carmanyola
a veure si és veritat i en feu.
Gracies per escriure.

Mai
Tota la feina és per els fornes , jo noes en menjo ...i res més.
Moltes gracies a totes per escriure.

Related Posts with Thumbnails