dilluns, 16 de novembre de 2009

Torrons

Torró deXixona
Ingredients
Exactement els mateixos que el d´Alacant
Preparació
el procediment , és també el mateix, si bé que una vegada aconseguida la barreja del torró és necessari afegir unes manipulacions complementaries.
Amb la barreja de cocció del sucre i la mel i la incorporació de les ametlles, posarem aquesta pasta a refredar . Una vegada freda s´ha de moldre fins aconseguir una massa refinada com el praliné. A partir d´aquí , es posa en un recipient al foc a una temperatura de 50 º , remenant contínuament per arribar a fer-la homogènia , és a dir , lligar l óli de les ametlles amb la resta de la composició al igual que es prepara una maionesa .
Aquesta operació és la més delicada puix que la textura que tindrà el torró depen de l´encert en fer aquesta pasta.



Torró d´Agramunt
Ingredients
400 gr de sucre
400 gr. de mel
1kg 200gr, d´avellanes torrades i pelades
2 clares d´ou
50gr d´aigua

Preparació
El procediment é el ateix que pel torró d´Alacant però el d´Agramunt només es fa amb forma rodona.
El d´Alacant , forma rectangular i tallar.



Torró de Crocant
Ingredients
650 de sucre
150 de mel
20 gr. de mantega de vaca
1kg 200 gr d´ametlles repelades i torrades
suc de 1/2 llimona


Preparació
Posarem a coure la mel , el sucre , la mantega i el suc de llimona tot junt en un recipient , i amb l´ajut d´una espàtula de fusta anirem removent els ingredients fins aconseguir un líquid espès que tindrà un color daurat fosc.
Quan haurem assolit això i sense que comenci a arrencar el bull, retirarem el recipient del foc i afegirem les ametlles remenant sempre amb l´espàtula.
Sobre una taula de marbre que haurem untat prèviament amb oli neutre o mantega, abocarem el contingut per fer-lo refredar barrejant les parts més fredes amb les més calentes a una temperatura d´uns 40º C.perquè ens permeti llaminar-ho i fer tauletes , cosa que farem amb l´ajut d´un corró de fusta i un ganivet.
El torró de crocant es presenta sense soport d´oblea i un cop fred es necessari sempre treballar-lo amb les eines i la taula ben untada d´oli o mantega.


Torró de Nata amb Nous
Ingredients
550 gr d´ametlles repelades i crues , mòltes i reduïdes a farina
370 gr de sucre
30 gr de glucosa
200 gr de crema de llet
300 gr de mitjes nous
un pols de vainilla

Preparació
Amb el sucre i la crema de llet preparem un almíbar a 112º C. a qui haurem incorpporat la glucosa en el moment de començar el bull.Afegirem després aquest líquid a la farina d´ametlles amb l´ajut d´un batedor i més tard la vainilla fins aconseguir una pasta fina i ben homogènia. Quan arribi a la temperatura de 50º C. hi posarem les mitjes nous , tot barrejant-les amb una espàtula de fusta i amb compte de no trocejar-les.
Tot plegant ho ficarem en el motlle i a continuació ho deixarem reposar 24 hores. Passat aquest temps es podrà tallar per poder servir-ho.
Per decorar-lo , el els talls hi podeu possar unes mitjes nous per sobre.

Torró de gemes d´ou
Aquest , és per la Merçe , que en vol fer allà tan lluny...
 Ingredients
400 gr. d´ametlles crues repelades , mòltes i reduïdes a farina.
400 gr de sucre
100 gr d´aigua
50 gr de glucosa
150 gr de gemes d´ou
Canyella en polç.

Preparació

Preparem un almíbar amb el sucre i l´aigua .Quan aquest bulli afegirem la glucosa i  continuarem l´ebullició fins a 115ºC
En un recipient apart tindrem preparada la farina d´ametlles i les gemes d´ou i amb l´ajut d´un batedor hi afegirem l´almíbar fins aconseguir una pasta homogènia.
aquesta mescla es seguirrà batent fins que la temperatura sigui de 35ºC, moment idoni per posar-ho en un motlle que haurem folrat amb paper de barba. La part inferior del motlle la cobrirem de canyella en polç així com la part superior.
deixarem reposar 24 hores i estarà llest per ésser tallat en barres i consumit.


Demà més , per avui ja n´hi ha prou......

9 comentaris:

Lydia ha dit...

Gracias por poner estas recetas, estaba buscando algunas de turrones que sean fiables, y que mejor que aquí. Las probaré para estas navidades. saludos

Mercè ha dit...

Moltissimes gracies per les receptes, Dolors!!! :D
Petons!

*Eva* ha dit...

gràcies per les receptes! a veure si aquest any m'animo i preparo algún torró.
pt!

fem un mos ha dit...

Gracies per les receptes, provaré a fer el de gemma, si no es molt demanar, si em poguessis passar algun truquet casolà. Gracies

ELS PEIXOS ha dit...

Lydia
Si tienes ganas de trabajar , aun me quedan algunas para poner..
mañana o pasado las pondré y podras escoger.

Merçe
De res maca , ja ho saps..

Eva
M´agradaria veure-ho al teu bloc tan bonic.


fem un mos
intenteré donarte algun secret petit, je,je..

Lydia ha dit...

Pasate por mi blog que hay una cosita para ti Just a little bite

ELS PEIXOS ha dit...

Lydia
Ja he recogido tu regalito, me ha encantado !!! Estoy muy contenta , nunca me lo habían hecho.
Muchas gracias guapa.
Un beso.

Isabel ha dit...

Carai, Dolors!!! feia dies que voltava per aquí!!! ara si que farem festa grossa, aquest Nadal!! estava buscan receptes per fer torrons per portar a casa dels pares la nit de Nadal i ves per on... les he trobat!! jajajaja...
MOLTES GRÀCIES!!!
ISABEL

ELS PEIXOS ha dit...

Isabel
Tu tampoc estas de pont??
Estic contenta que os agradi i que serveixi per algo tot això.
Moltes gracies per escriure.
Adéu maca

Related Posts with Thumbnails