diumenge, 21 de febrer del 2010

El LLonguet


Es tracta d´una peça petita, tot un símbol del forn ar tesanal català.
És un panet allargassat de crosta rugosa que presenta una àmplia i profunda grenya en sentit longitudinal.
La seva molla elàstica i esponjosa i la seva mida el converteixen en ideal per a l´elaboració d´entrepans .
El seu sabor suau combina perfectament amb productes càrnics , amb embotits, amb peix o amb deribats làctics.
Es tracta , sense cap mena de dubte, d´una especialitat artesana profundament arrelada a Catalunya.
GENT JOVE; PA TOU.
Per fer els Llonguets

Ingredients
580g aigua
20g de sal
10g de llevat
30g llet amb pols
150g massa mare
750g farina
250g farina forta

24º temp.final massa,
18m.temps de pasta
120g pesades,
15 nº de peçes,
70m temp. fermentada.
28º temp de la cambra,
20m temps de cocció


Preparació
Peseu els ingredients per ordre .
Pasteu fins aconseguir una massa elàstica.
Doneu forma allargada a la massa i deixeu-la reposar en calaixos durant 20m.
Estireu la massa llarga i prima i enrosqueu-la a tot l´ampla fins a 3/4 d l´ample total.Munteu al damunt la resta de la massa .Deixeu reposar 5 minuts.
Feu un plec simple a tot el llarg.Tanqueu amb els dits els cantons.Feu un canal al mig amb l´avantbraç.
Enrosqueu les bandes del canal cap a l´interior i dexeu reposar la massa 15 m.Estireu-la aixafant-la i donant-li una forma ovalada.
Poseu les peces en calaixos amb teles i talleu.Fermenteu el just i feu coure a forn fort sense vapor.
Llibre Pans i Pastes Catalans.

2 comentaris:

Núria Ordóñez ha dit...

Caram el llonguet, per a mi era una festa el dia que em tocava menjar-lo amb xocolata per berenar (als anys 50 cada dia no podia ser un luxe així)

lacuinadesempre.cat ha dit...

Pots mirar-te els que faig jo?...m'agradaria saber la teva opinió...i si m'has de corregir cosetes- fes-ho, si us plau, que m'interesa molt fer-los bé. Gràcies!!!
http://lacuinadesempre.blogspot.com/2011/09/llonguet.html

Related Posts with Thumbnails